ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΕΠ

 

Βασικά θέματα

Παιδαγωγικών και

Γενικής - Ειδικής Διδακτικής

Οδηγός για υποψηφίους διαγωνισμών:

Α.Σ.Ε.Π.

Διδασκαλείων

Σχολικών Συμβούλων

Διευθυντών

Οδηγός για κάθε δάσκαλο η γονέα.

 Αθήνα 2008

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο σταθερό: 210 9922115   κινητό : 6930220799

E-mailantkarab@otenet.gr

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει είκοσι δύο βασικές εισηγήσεις θεμάτων ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ και ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ με πολλά σχέδια διδασκαλίας έτσι όπως δόθηκαν από τον συγγραφέα σε μια σειρά τετράωρων διαλέξεων σε ακροατήρια που ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν πάνω σε βασικά θέματα διδακτικής και παιδαγωγικής .

Τα θέματα που επιλέχτηκαν θεωρούμε ότι μπορούν να δώσουν τον ουσιαστικό εξοπλισμό σε κάθε εκπαιδευτικό ή υποψήφιο εκπαιδευτικό για να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς επιλογής εκπαιδευτικών (π.χ. Α.Σ.Ε.Π.) ή στελεχών εκπαίδευσης (επιλογή  Σχολικών Συμβούλων, Προϊσταμένων, Μετεκπαιδευόμενων).

Επίσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν γενικά κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να έχει ένα θετικό παιδαγωγό ρόλο ως μέντορας είτε από τη θέση του γονιού είτε από τη θέση του ηγέτη ομάδας ανθρώπων.

Ακόμη θα ήταν πολύ χρήσιμα σε κάθε εκπαιδευτικό που θέλει να ετοιμάσει μια εισήγηση σε γονείς ή άλλες ομάδες ενδιαφερόμενων.

 

Περισσότερες οδηγίες για τον τρόπο που θα αξιοποιήσουμε το βιβλίο αυτό και άλλες βοηθητικές πληροφορίες δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.antoniskarabatsos.gr.

 

Κάθε εισήγηση που περιέχεται σε αυτό το βιβλίο έχει από άποψη περιεχομένου και τεχνικής μια δομή, κατά το δυνατόν, απόλυτης ομοιομορφίας. Κάθε ενότητα είναι μια εκτενής περίληψη τεσσεράμισι χιλιάδες λέξεις σε έκταση δεκαέξι σελίδων που έχουν την ακόλουθη τεχνική δομή.

Στην πρώτη σελίδα κάθε ενότητας παραθέτουμε πληροφορίες με την μορφή προκαταβολικών οργανωτών που περιλαμβάνουν τον προσανατολισμό της ενότητας, τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, και τις βασικές λέξεις κλειδιά.

Στις επόμενες δώδεκα σελίδες υπάρχει μια «εκτενής περίληψη», που περιέχει τις βασικές πληροφορίες, που θα δώσουν μια γενική σφαιρική γνώση πάνω στο θέμα της ενότητας.

Στη συνέχεια κάθε ενότητας υπάρχουν δύο σελίδες με δέκα ανακεφαλαιωτικές ασκήσεις πάνω στην ύλη της ενότητας για να κάνει ο αναγνώστης αυτοαξιολογήσει του βαθμού κατανόησης της ενότητας,

Στο τέλος κάθε ενότητας (τελευταία σελίδα) υπάρχει μια άσκηση που έχει τεθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς και την οποία λύνουμε με ένα δειγματικό τρόπο από άποψη μεθοδολογία.

Επίσης στην αρχή και στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχει μια σημαντική παραπομπή για παρόμοιες ασκήσεις που έχουν τεθεί σε επίσημους διαγωνισμούς, και είναι καταχωρισμένες κατά ενότητα στο Α’ παράρτημα αυτού του βιβλίου (σελίδες 405-518)*.

Τέλος στο Β’ παράρτημα σελίδα 519-553 υπα;ρχουν τα θέματα των διαγωνισμών για τα Διδασκαλεία (Μαράσλειο κ.λπ.) καθώς επίσης και οι απαντήσεις των θεμάτων που τέθηκαν στον διαγωνισμό του 2008.

Στην ηλεκρονική διεύθυνση www.antoniskarabatsos.gr δίνουμε οδηγίες για το πως θα βρείτε επιπλέον υλικό.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Καραμπάτσος Αντώνης,

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

τηλ.: 6977220102

Λίγα Λόγια

Καθημερινή ενημέρωση σε όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση.

Με νέο υλικό και πρωτότυπες προτάσεις, στόχος μας είναι να ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο και να βοηθάει καθένα που θέλει να ασκεί διδακτικό ή καθοδηγητικό έργο.

Google Maps

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε